Banka Mülakatından Geçmek İçin Ne Yapmalı

Finansal yönden ihtiyaçlarımızı gidermek için bankalara ihtiyaç duyarız. Gerek günlük işlemlerimizde gerekse geleceğe yönelik planlarımızda hep banka elimizin altında olur. Çünkü hayatımızın her alanında banka işlemleri mevcuttur.

Ödemelerimizi internet bankacılığı ya da telefon bankacılığı sayesinde hallederiz. Ev araba ya da herhangi bir ihtiyacımızda kredilere başvurabiliriz. Yani birikimimizi muhafaza etmek için de olsa birikim yapmak içinde olsa her zaman bankalara ihtiyaç duyarız. Bu yüzdendir ki bankalar geleceğimizin en önemli sektörlerinden biri haline gelmektedir. Tabi bankacılık da en gözde meslekler arasına girmektedir.

Banka Mülakatında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Bankalar kendi bünyelerine eleman almak için genelde üniversite mezunu olmasına dikkat ederler. Bu yüzden eleman alacakları zaman boş pozisyonlar için sınav açarlar. Bankaların istediği kriterlere sahip olan kişiler ise bu sınavlara başvuruda bulunur ve sınava girerler. Eğer bu sınavlarda uygun puanı alırlarsa kişileri kendi aralarında elemek içinse mülakat yoluna giderler.

Daha doğrusu bankaya boş olan pozisyona en uygun kişiyi almak için mülakat yaparlar. Mülakat süreci banka için sınav sürecinden daha önemlidir. Çünkü bilgi birikimiyle sınav geçilir ama önemli olan banka içinde müşterilerle iletişim olduğu için mülakatta dış görünüşe önem verilir. Mülakat aşamasında adaydan öncelikle kendini tanıtması istenir. Bu aşamada aday ayrıntıya girmeden nerden mezun olduğunu çalışıyorsa nerede çalıştığı gibi genel bilgilerle kendini anlatmalıdır.

Mülakat Sürecinde En Önemli Etken Nedir 

Mülakat sürecinde en önemli etken dış görünüş temsil eden kıyafettir. O yüzden sade göz alıcı renklere sahip olmayan bir kıyafet seçilmelidir. Daha sonra bir soru yöneltilerek konuşma şekliniz cevap verirken ki hal ve hareketleriniz değerlendirilir. Mülakatta farklı biri olmaya çalışmayın ki hata yapma olasılığınız daha düşük olsun. Sorulan sorulara kısa ve mantıklı cevaplar göstermeye özen gösterin. Söylediklerinizin arkasında durun ki bu yanlış bile olsa sizin ne kadar kararlı olduğunuzu anlasınlar.

Samimi konuşmalardan kaçınmalı karşınızdakine siz diye hitap etmelisiniz. Ses tonumuzu iyi ayarlamalıyız. Ne karşımızdakinin bizi duyamayacağı kadar alçak sesle ne de rahatsız edecek kadar yüksek sesle konuşmamalıyız. Kısacası mülakat sürecini iyi değerlendirmeliyiz ki işe alınmamız o kadar kolay olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teknolojinin Günümüzdeki Yeri Nelerdir?

iPhone 7 DFU Moduna Nasıl Geçilir?