iPhone XR rakip tanımıyor!

Uzun süredir merakla beklenen iPhone XR modeli tanıtıldı. iPhone XR ‘nin LCD ekran, uzun pil ömrü ve hızlı şarj en çok dikkat çeken özelliklerinden bazıları oldu.

İphone XR tanıtıldıktan kısa bir süre sonra yapılan testler sonucu daha somut veriler elde edilmeye başlandı. Yapılan testlerin sonucuna bakılacak olursa İPhone XR alt modellerini ve rakip firmaların akıllı telefonlarını geride bırakmış durumda.

LCD Ekran ve Rakipsiz Pil Ömrü

Ön tarafında 6.1 inç LCD ekran kullanılması oldukça ilgi gördü. Ön tarafında Face ID desteği olan 7 megapiksel kamerası bulunan iPhone XR’ nin arka yüzünde de 12 megapiksel kamera mevcut. İPhone markasının daha önce kullanıcılar tarafından olumsuz eleştiri aldığı pil ömrü ise XR modelinde düzeltildi ve kullanıcıya 11 saat gibi uzun bir kullanım süresi vaat ediliyor. Uzun kullanım süresinin yanı sıra kısa sürede tam şarja ulaşan iPhone XR, diğer akıllı telefonlara göre oldukça dikkat çekici bulundu.

A12 Bionic Çip

Yeni nesil akıllı teklojiyle A12 Bionic çip sayesinde iPhone kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunuyor. Gerçek zamanlı yapay öğrenme yeniliği sayesinde özellikler oyun, fotoğraf, AR uygulamaları kullanıcılara yepyeni bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

Geniş Renk Yelpazesi

İPhone XR modeli 5 renk alternatifi olacak şekilde üretilmiştir. Meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak için üretilen Product RED ve bununla birlikte sarı, beyaz, siyah, mercan, mavi renk seçeneklerinin tanıtımı yapıldı. Bir diğer dikkat çeken özellik ise kapasitesi; diğer iPhone modellerinde olan 16 GB ve 32 GB lık seçenekler bu seride bulunmuyor.

Kapasite seçenekleri; 64,128 ve 256 GB olarak belirlenmiştir. Yağ ve parmak izlerine özel kaplama yapılmış ekran aynı zamanda true tone teknolojisine de sahiptir. True tone değişen ortam şartlarına bağlı olarak ekranın parlaklık ve renk ayarlarının değişmesi olarak tanımlanabilir. Bu özellik sayesinde aynı zamanda cihazda güç tasarrufu da sağlanmış oluyor.

Çift Sim Özelliği

İphone daha önce hiçbir telefon modelinde kullanmadığı bir teknolojiyi iPhone XR modelinde aktive etti. Çift sim teknolojisi Apple markası için alışılagelmiş bir seçenek olmamasına rağmen XR modelinde iPhone için çift sim kart kullanımı artık mümkün.

Çevreye Duyarlı Tasarım

Ekolojik dengeyi sağlamak ve teknoloji üretimiyle doğaya verilen zararı en aza indirgemek adına iPhone XR üretilirken bazı önlemler alınmıştır. Bunların en başında ön ekran camının arsenik ve civa içermemesi geliyor.

Çevreye ve insan sağlığına saygılı iPhone XR ‘nin çevreci özelliklerinden bazıları şunlar;

•    Ön ekran camı arsenik içermiyor.
•    Ön ekran camında cıva bulunmamaktadır.
•    Brom içeren alev geciktirici kullanılmamıştır.
•    PVC katkısı içermez.
•    Üretiminde berilyum kullanılmamıştır.
•    Düşük karbonlu alüminyum içerdiğinden geri dönüşümlüdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teknolojinin Günümüzdeki Yeri Nelerdir?

Banka Mülakatından Geçmek İçin Ne Yapmalı

iPhone 7 DFU Moduna Nasıl Geçilir?