Oyuncu Bilgisayarına Yüklemeniz Gereken 5 Uygulama

Artık hayatımızın her alanına giren bilgisayarlar en büyük eğlence kaynağı görevi görüyor. Oyun yazılımcıları tarafından neredeyse her gün yeni bir oyun ve versiyon yayınlanıyor. Oyun görsellerinin ve içeriğinin gelişmesi ile beraber oyunlar bilgisayarlardan daha fazla performans bekliyor. Yeterli donanım ve uygulamalara sahip olmayan bilgisayarlar bazı oyunlarda sınıfta kalıyor.

Zorunlu Olan Programlar

Yeni bir bilgisayar satın alınmış ya da farklı sebeplerle bilgisayar formatlanmış olabilir. Oyunlara yeniden başlamak ve yüksek performans elde etmek için belli başlı programları yüklemek gerekiyor. Öncelikle her oyun bilgisayarında olması gereken ve çoğunlukla bilgisayarlarını oyun oynamak için kullanan kişilerin bildiği programlar şunlardır:

•    Steam
•    Origin
•    Daemon
•    Winrar
•    Teamspeak

Bu programlar oyunlarınıza ekstra keyif katmayacaktır. Oyunların normal şekilde oynanabilmesi için bir nevi zorunlu programlardır. Bunların oyun bilgisayarları için zorunlu olduğu söylenebilir. Oyun konforunun maksimum seviyeye çıkarılması için yeni program yazılımları mevcuttur. Bunları araştırıp kullanmak oyunlarda büyük keyif sağlamanıza vesile olacaktır. Örneğin; ekranı ayarlamaya yarayan BorderlessGaming, dosyaları temizlemek için kullanılan Clenaer gibi uygulamalar da faydalı olacaktır.

Oyun Keyfini Arttıran Programlar

1.       Launchbox: Eski oyun uygulamalarını bilgisayarlarda açmaya yarayan bir programdır. Bu program ile eski nesil konsollarla oynanan oyunlar ile atari oyunları bilgisayarda oynanabilir. Yeni oyun uygulamalarına da izin verir. İçerisinde oyun koleksiyonu eklenebileceğinden oyunlara ulaşım süresi kısadır.

2.       F.lux: Oyun oynarken sağlığını da ihmal etmeyenlerin programı olan F.lux otomatik ve manuel olarak bilgisayarı ışık durumunu ayarlıyor. Program otomatik modda yerel saati algılıyor ve yerel saatin gece vakti olduğu durumlarda kendi kendine monitörün renklerinde değişiklik yapıyor. Kullanıcı tarafından hangi saatlerde bu değişikliğin yapılması isteniyorsa bu da programa kaydedilebiliyor.

3.       GameSaveManager: Oyun oynayanların en büyük problemlerinden birisi bilgisayardaki aksaklıklar sonucu oyun bilgilerinin kaybolmasıdır. Emek verilerek gelinen seviyeler bazen silinebilmektedir. Bazen de bilgisayardaki hafıza problemi nedeniyle oyun kazanımları gitmektedir. Bu uygulama ile oyunlar bulut ortamında kaydedilir ve asla kaybolmaz. Bilgisayara format atılacak olsa bile oyunlar bu uygulamada saklanır.

4.       WinDirStat: Doğrudan oyunlarla ilgili bir program değildir. Oyun performansını engelleyen gereksiz dosyaların bulunmasını sağlar. Bazen bilgisayarda hiç kullanılmayan, yüklenilip unutulmuş dosyalar bilgisayarı yavaşlatabilir. Bu uygulama ile işlevsiz dosyaları ve boyutlarını görebilir, işe yaramayan dosyalar silinebilir.

5.       KeytWeak: Bazen oyunları hızlı oynamak için klavyenin tuşlarının ya da tuş işlevlerinin değiştirilmesi gerekir. İşte bu noktada en iyi çözüm KeytWeak uygulamasıdır. Uygulama sayesinde klavye oyuna göre özelleştirilebilir. Tuşların görevleri oyun oynayan kişi tarafından belirlenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teknolojinin Günümüzdeki Yeri Nelerdir?

Banka Mülakatından Geçmek İçin Ne Yapmalı

iPhone 7 DFU Moduna Nasıl Geçilir?