iPhone 7 DFU Moduna Nasıl Geçilir?

Sahip olduğunuz iPhone 7 telefonunuzun yazılımının çökmesi veya telefonun komutlara yanıt vermemesi halinde DFU modu geçişi ile telefon eski haline getirilebilir. DFU, Aygıt Yazılımı Güncellemesi işleminin kısaltması olarak kullanılır. Günlük hayatta bu sorun ile karşılaşan Apple kullanıcıları çoğunlukla DFU modunu kullanarak sorunlarını gidermektedir.

iPhone DFU Modu Ne Anlama Gelir?

Apple telefonlarına özel olan DFU modu, yazılım sorunu yaşanması nedeniyle kullanılamayan iphone’ların sorunlarının çözülmesi amacıyla programlanmış moddur. DFU moduna geçildiğinde telefon İtunes ile irtibat sağlanabilir. DFU modu telefonun tamamının değil de sadece bir özelliğinin yeterince çalışmaması halinde de işlev görebilir. DFU modunu çoğu telefon ve bilgisayarla mevcut olan Kurtarma Modu ile karıştırmamak gerekir. Çünkü DFU gerektiği veya istendiği halde telefonu eski bir sürüme döndürebilir.

iPhone 7 DFU Modu Nasıl Aktif Edilir?

iPhone modelleri arasında DFU moduna geçişte ufak farklılıklar göze çarpmaktadır. iPhone 7’de home tuşu fiziksel boyuta sahip olmadığı için DFU moduna almada kullanılmıyor. Home tuşunun kullanılması ile diğer iPhone’lardan ayrılıyor. iPhone 7’nin DFU moduna geçiş aşamaları şu şekildedir ve aşamalar sırasıyla uygulandığında yazılım sorunu gidermek için gerekli adımlar atılmış olur:

1.       İtunes açılır
2.       iPhone 7 bilgisayara bağlanır
3.       iPhone 7’in ses kısma tuşu ve güç tuşu birlikte basılır.
4.       Basılı şekilde 8 saniye kadar beklenilir.
5.       ‘’iTunes kurtarma modunda bir iPhone tespit etti” şeklinde ekran gelince basma işlemi sonlandırılır.
6.        “iPhone’unuzla ilgili sorun yaşıyorsanız, iPhone’u Geri Yükleyi tıklayarak orijinal ayarlarını geri yükleyebilirsiniz” mesajı görülür.

iPhone 7 FDU Modundan Nasıl Çıkarılır?

DFU moduna alırken sürelere iyi dikkat etmek gerekir. Gerektiğinde tuşlar bırakılmaz ise sistem yeniden başlayacağı için çalışmayan hali ile telefon açılmış olacaktır. Bu nedenle zamanlamanın kaçırılması halinde tekrar denemek gereklidir.  DFU moduna başarılı şekilde geçiş yapıldıktan sonra geri almak daha kolaydır.

iPhone 7’nin DFU modundan eski haline getirilmesi için ses kısma düğmesi ile kilit düğmesine basılarak ekranda Apple yazısı çıkıncaya kadar beklenilir. Apple yazısı göründüğü anda düğmeler bırakılır ve telefon kullanıma hazır hale getirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teknolojinin Günümüzdeki Yeri Nelerdir?

Banka Mülakatından Geçmek İçin Ne Yapmalı