5 Kameralı Nokia 9 Nasıl Görünecek?

Bir dönem cep telefonu sektörünün en iddialı markası arasında yer alan dokunmatik ve android işlemci telefonlara geçiş aşamasında popülerliğini yitirmiş ve liderliğini diğer firmalara kaptırmıştı.

Uzun yıllar istediği konuma geri dönemeyen Nokia; Android işlemci telefonları ile piyasaya tekrar geri döndü. Ekonomik olarak satışa sunulan ilk android Nokia’lar kullanıcılarından tam not aldı. Nokia diğer markalarla tam anlamıyla rekabet edebilecek son modeli Nokia 9’u tanıttı. Özverili bir çalışmanın ürünü olan Nokia 9 özellikleri ile şimdiden telefon alacaklarda heyecan yaratmayı başardı.

Nokia 9 Özellikleri

Nokia 9, Nokia ailesinin en yeni ve en donanımlı ürünü olmak için gün sayıyor. Nokia tarafından telefonun özelliklerine dair yapılan bilgilendirmeler üst düzey bir telefon geldiğini gösteriyor. 5 kameralı telefon sloganıyla şimdiden dikkat çeken Nokia 9’da gözler kamera üzerinde yoğunlaşmaktadır.

PureWiew kameraları ve Zeis işbirliği ile Nokia piyasadaki en iyi kamera olmayı hedeflemektedir. Göz tarayıcı, parmak izi okuyucu gibi özelliklerin yanından Nokia 9 aşağıdaki donanımları içermektedir:

•    5.5 inç genişliğinde OLED QHD çözünürlüğünde ekran
•    6 GB RAM hızı
•    128 GB’ye kadar depolama hafızası
•    Android 7.1.2 Nougat işletim sistemi
•    Qualcomm Snapdragon 835 işlemci
•    22 mega piksel arka kamera
•    12 mega piksel ön kamera

Nokia 9 Purewiew Görüntüsü

Nokia 9 geniş ve çentiksiz ekran içeriyor. Ekranın sağ üst konumunda küçük puntolarla Nokia amblemi görünüyor. Telefonun arka kapağının orta kısmın daha büyük puntolarla Nokia yazısı yer alıyor. Nokia yazısının üst kısmın tam ortasında yuvarlak görünümlü 5 kamera ile onlara eşlik eden led flaş ve yakınlık sensörü bulunuyor. Ortada bir kamera yuvarlağı bulunurken, diğer daireler onun etrafını çeviriyor. Şarj cihazı girişi ise telefonun alt kısmında bulunuyor.

Nokia 9 Fiyat Aralığı

Nokia tarafından piyasaya sürülmesi fak aksaklıklar nedeniyle ertelenen Nokia 9, daha büyük bütçeli rakiplerinin alternatifini oluşturacak. Önceki modellerindeki ekonomiklikten uzaklaşacak olan Nokia diğer markalara benzer fiyat aralıklarını benimseyecek. Yurtdışında 1000 dolardan piyasaya sunulması beklenen Nokia 9, Türkiye’de de yaklaşık 5000 TL’den satışa sunulacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teknolojinin Günümüzdeki Yeri Nelerdir?

Banka Mülakatından Geçmek İçin Ne Yapmalı

iPhone 7 DFU Moduna Nasıl Geçilir?